U18.IA – PARTNERSHIP BUILDING ACTIVITY

25 Eylül 2024, Comments U18.IA – PARTNERSHIP BUILDING ACTIVITY için yorumlar kapalı
PROJE HAKKINDA

IYACA(Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği) ortağı olduğu "U18.IA – Partnership Building Activity" isimli ortaklık kurma semineri projesi, Malaga, İspanya’da 15-21 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

İtalya, Romanya, Almanya, Polonya, İspanya, Estonya, Türkiye ve Letonya'dan 30 gencin dahil olacağı ortaklık kurma semineri projesinde yaygın eğitim(NFL) ilkelerine dayalı proje yürütülecektir. IYACA adına projeye 3 gençlik çalışanı katılacaktır. Gençlik çalışanları, STK'lardan sorumlu kişiler, gençlik liderleri, ve gençler - 18 yaş altı katılımcılar için gençlik değişimleri için işbirliği yapmak isteyen resmi olmayan grupların temsilcileri

Projenin amacı, kültürler arası anlayışı geliştirmek, kültürler arası diyaloğu teşvik etmek ve gençlere yeni kültürleri keşfetme, yeni beceriler geliştirme ve kalıcı bağlantılar kurma fırsatı sağlamaktır. Uluslararası iş birliği ve bilgi alışverişi için bir platform oluşturarak genç bireyleri güçlendirmeyi ve kişisel ve profesyonel gelişimlerini teşvik etmeyi umuyoruz.

Bu seminerin temel odağı, 18 yaş altı gençleri hedefleyen bir gençlik değişim programı geliştirmek olacaktır. Bu projede işbirliği yapmak ve seminerin başarısına katkıda bulunmak için istekli kuruluşlar ve kurumlar bir araya geliyor.

Projenin hedefleri;

Projenin hedefleri;

  • 1.Gençlik Değişimlerini Teşvik Etmek: Temas kurma seminerinin temel amacı, 18 yaş altı gençler için özel olarak tasarlanmış bir gençlik değişim programı geliştirmektir. Gençlik gelişimi ve değişim programlarında deneyimli kuruluşlarla ortaklık kurarak, genç katılımcılara kültürler arası öğrenme fırsatları ve kişisel gelişim sağlayan ilgi çekici ve etkili bir program oluşturmayı amaçlıyoruz.
  • 2.Kültürlerarası Anlayışı Teşvik Etmek: Seminer, farklı geçmişlere ve ülkelere sahip gençler arasında kültürlerarası anlayışı ve diyaloğu teşvik etmeyi amaçlıyor. Çeşitli katılımcıları bir araya getirerek, kültürel çeşitliliğe karşı hoşgörüyü, empatiyi ve saygıyı teşvik etmeyi ve böylece daha kapsayıcı ve uyumlu bir topluma katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.
  • 3.Bilgi Değişimini Kolaylaştırmak: Temas kurma semineri, kuruluşların ve kurumların gençlik değişimleri alanında en iyi uygulamaları, yenilikçi yaklaşımları ve başarılı stratejileri paylaşmaları için bir platform görevi görecektir. Bilgi ve deneyimleri paylaşarak, gençlik değişim programlarının kalitesini artırmayı ve katılımcıların kişisel ve mesleki gelişimi üzerindeki genel etkilerini iyileştirmeyi amaçlıyoruz.
  • 4.İşbirliğini ve Ağ Oluşturmayı Güçlendirmek: Ortak çağrısı, gençlik gelişimi ve uluslararası iş birliğiyle ilgilenen kuruluşlar ve kurumlardan oluşan bir ağ kurmayı amaçlamaktadır. İşbirlikçi çabalar yoluyla, ortaklar arasındaki işbirliklerini güçlendirmeyi ve gelecekteki projeler ve girişimler için uzun vadeli ortaklıklar oluşturmayı hedefliyoruz.
  • 5.Genç Bireyleri Güçlendirmek: İrtibat kurma seminerinin nihai amacı, genç bireylere aktif ve sorumlu vatandaşlar olmaları için gerekli becerileri, bilgiyi ve deneyimleri sağlayarak onları güçlendirmektir. Seminer sırasında geliştirilen gençlik değişim programı aracılığıyla, kişisel ve sosyal gelişimi teşvik etmeyi, kültürlerarası yeterliliği teşvik etmeyi ve gençleri toplumlarında olumlu değişimin temsilcileri olmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

Bu hedeflerle uyumlu hale gelerek, ortaklar uzmanlıklarını, kaynaklarını ve deneyimlerini 18 yaş altı gençler için başarılı bir gençlik değişim programının geliştirilmesine ve uygulanmasına katkıda bulunma fırsatına sahip olacaklar. Birlikte, genç katılımcılar için dönüştürücü bir deneyim yaratabilir ve hayatlarında anlamlı bir etki yaratabiliriz.

Projemizde; Tartışma ve dinleme, sosyal becerilerinizi geliştirme (empati, iletişim , farkındalık , takım çalışması, yaratıcılık), Farklı eğitimciler ve gençlik çalışanları ile tanışma, ortaklık ve işbirliği kurma, Öğrenme, paylaşma, zorluklarla mücadele ve gelişim odaklı bir faaliyet programı uygulanacaktır. Çalışma yaklaşımı olarak yöntemler, deneyimsel öğrenme araçlarını, duyusal ve kinestetik yaklaşımları, sanata dayalı araçları, duygusal iç gözlem yöntemlerini, farkındalık tekniklerini ve yansıtıcı çalışmaları içerir.

Erasmus+ Programı İspanya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje gençlerin bilgi beceri ve kazanımlarının gelişimini sağlamak için geliştirilmiştir. Katılımcılar yaygın ve sargın öğrenme metotların kullanıldığı projenin sonunda YOUTHPASS sertifikası alacaktır. Bu sertifika katılımcının kariyer planlamasına etki edebilecek önemli kazanımdır. Proje Intercambio isimli kurumun ev sahipliğinde (koordinatör) gerçekleştirilecek.

KATILIM KOŞULLARI

Projeye aşağıdaki koşulları sağlayan veya kabul eden gençler başvuru yapabilirler. Lütfen bu koşulları sağlamıyor veya kabul etmiyorsanız başvuru formunu doldurmayınız!!! Ailenizden, Sevgilinizden veya bir kurumdan izin almak gibi bir sorumluluğunuz varsa, önce izinlerinizi alıp sonrasında başvuru yapınız.

  • *Katılımcılar için: 20 yaş üzerinde olmak
  • *Projenin öğrenme çıktılarını kendi kuruluşlarında ve yerel topluluklarında paylaşmaya istekli olanlar.
  • *Tartışmalar veya düşünme grupları sırasında öğrenmek ve başkalarına öğretmek isteyenler.
  • *18 YAŞ ALTINDAKİ KATILIMCILARLA GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ alanında yeterliliklerini geliştirmeye istekli ve GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ ORGANİZE ETMEYE MOTİVE OLAN gençlik liderleri ve gençlik çalışanları!
  • *Faaliyetleri İngilizce dilinde takip edebilecek,
  • *Projeyi bir tatil veya seyahat fırsatı olarak görmeyen
  • *Proje sonunda blog/film, rapor hazırlamayı kabul eden
  • *Projeden elde ettiği kazanımları yaygınlaştıracak
  • *Faaliyetlere tam katılım sağlayabilecek
  • *Seyahat engeli olmamak
  • *Açık fikirli, yeniliklere, paylaşıma ve öğrenmeye açık olmak
  • *IYACA ile katılım/öğrenme sözleşmesi imzalamayı kabul etmek
  • *Proje öncesi faaliyetlere yönelik(kültürel gece, organizasyon tanıtımı ve araştırmalar) hazırlık yapmayı kabul etmek
  • *Ekonomik, Sosyal, Kültürel, Coğrafi ve Eğitimsel sebeplerle dezavantajlı olmak tercih/öncelik sebebi olabilir.

YOLCULUK ve VİZE HAKKINDA

Yolculuk, vize, konaklama ve yemekler koordinatör kurum tarafından proje bütçesinden Erasmus+ kuralları doğrultusunda karşılanmaktadır. Proje kapsamında, seyahat sağlık sigortası, pasaport, vize başvurusu için bir şehirden başka bir şehre yapılan seyahat / konaklama vb… masraflar katılımcının sorumluluğunda olup, proje bütçesinden karşılanmamaktadır. Yolculuk planı, tüm katılımcılarla birlikte IYACA sorumlusu ile birlikte yapılır ve birlikte biletler alınır. Katılımcı projeye giderken tüm seyahat masraflarını yapması gerekmektedir.

Katılımcı vize, uçak, otobüs ve tren biletlerine ait faturaların asıllarını, uçak biniş kartlarının gidiş - dönüş tamamını Ev Sahibi Kurum veya IYACA’ya teslim etmek zorundadır. Katılımcı yolculuk evraklarını eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda, yolculuk ve vize masrafları proje kapsamında iadesini alır. Ancak katılımcı kaybettiği evrakların ödemesini alamaz. Özellikle uçak biniş kartını (boarding card) kaybeden katılımcı uçak biletinin ödemesini alamaz. Eğer katılımcı faaliyetlere tam olarak katılmaz ise koordinatör kurum katılımcının yolculuk ödemesini yapmama veya projeden tamamen çıkarma hakkı bulunmaktadır.

Yolculuk ve Vize masrafları ödemesi, genellikle projeden 1 ay sonra yapılmaktadır. Bazen bu süre 3 ay sürebilmektedir. Bu sebeple IYACA ortak olduğu proje kapsamında gönderdiği katılımcıların yolculuk ve vize ödemesinin gecikmesinden sorumlu değildir.

Vize başvurusu için gerekli evraklar gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu katılımcı tarafından yapılır. Katılımcı vize evraklarının neler olduğunu araştırma ve hazırlamakla yükümlüdür. IYACA projeye göndereceği katılımcıya vizesinin onaylanması konusunda garanti vermez, bu tamamen konsolosluğun yetkisindedir.

BAŞVURU HAKKINDA

Projede aktif olarak yer alabilecek, kendini geliştirmek isteyen, farklı toplumlardan gençlerle bilgi, beceri ve yeteneklerini paylaşmak ve öğrenmek isteyen gençler, aşağıdaki başvuru formunu doldurarak başvurusunu yapabilirler.

Son başvuru tarihi: 27.09.2023 saat 21.00’dır.

Başvuru sonuçları 28.09.2024 tarihinde tüm katılımcılara mail yoluyla bildirilir.

Comments are closed.