IYACA(Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği) ortağı olduğu İlişkiler Mozaiği(A Mosaic of Relationships) isimli gençlik değişimi projesi, Alba/Romanya’da 10-19 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Romanya, Almanya, Polonya, İspanya, Estonya, Türkiye ve Letonya'dan 30 gencin dahil olacağı eğitim kursu projesinde yaygın eğitim(NFL) ilkelerine dayalı proje yürütülecektir. IYACA adına projeye 5 katılımcı 1 grup lideri katılacaktır.
Projenin konusu, uygulama ve metodolojimizin temel unsurlarından biri olan gençler arasında sağlıklı ilişkiler kurmakla bağlantılıdır. Günlük hayatımızı olumlu ya da bir şekilde etkileyen insan etkileşimlerini tanımlamak için 'ilişkiler' kavramı için çok çeşitli kelimeler kullanırız. Aslında başlatmaya, değer vermeye, beslemeye ve kapatmaya karar verdiğimiz etkileşimlerin ve ilişkilerin özetiyiz.
Yaşadığımız çevre, yaşamın tüm önemli yönlerinde aldığımız kararları şekillendirir ve sonuç olarak diğer insanlarla ilişkiler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Anlamlı ve besleyici ilişkiler kurmak, başarmamız için bize verilen en zorlu 'görevlerden' biriydi ve hala da öyle. Bu herkes için çok basit bir iş değil: bazılarımız bu testi geçemiyoruz. Bunun birden fazla nedeni var ve bunları gençlik değişimi programında keşfetmeyi planlıyoruz.
Projenin hedefleri;
Projenin hedefleri;
*Gençlerin anlamlı ve besleyici ilişkiler kurma konusunda bilgi beceri ve davranışlarını geliştirmek.
*Duygusal okuryazarlık, zenginleştirici ve çatışmasız iletişim, bağımlılık yaratan kalıplar, akran baskısı, özsaygı, kişisel gelişim, kapsayıcılık ve kendini kabul etme gibi birçok konuyu ele alacağız. Bir katılımcı olarak siz, bu alanla ilgilenen kişilerden ilgili yöntemleri, araçları, ilkeleri ve diğer unsurları toplamak için harika bir fırsatın parçası olacaksınız.
*Kişisel ve sosyal gelişim sürecinde öğrenmeyi öğrenme. Kendini keşfetme ve dahil etme stratejisinde pedagojik yaklaşım.
*Vatandaşlık yeterliliklerinin gelişimi, gençliğin desteklenmesi ve gelişimi.
*Kültürel farkındalık gelişimi. Ortaklık ve iş birliği için uygun alan oluşturarak Avrupa'dan çeşitli uygulamaların keşfedilmesi kültürlerarası öğrenme ve iletişim konusunda faaliyetler. Farklı ülkelerden gelen gençlerle kültürlerarası öğrenme boyutunu ala alınarak, farklı gruplarla çalışama becerisinin gelişimin sağlanması p>
Projemizde; Tartışma ve dinleme, sosyal becerilerinizi geliştirme (empati, iletişim , farkındalık , takım çalışması, yaratıcılık), Farklı eğitimciler ve gençlik çalışanları ile tanışma, ortaklık ve işbirliği kurma, Öğrenme, paylaşma, zorluklarla mücadele ve gelişim odaklı bir faaliyet programı uygulanacaktır. Çalışma yaklaşımı olarak yöntemler, deneyimsel öğrenme araçlarını, duyusal ve kinestetik yaklaşımları, sanata dayalı araçları, duygusal iç gözlem yöntemlerini, farkındalık tekniklerini ve yansıtıcı çalışmaları içerir.
Erasmus+ Programı Romanya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje gençlerin bilgi beceri ve kazanımlarının gelişimini sağlamak için geliştirilmiştir. Katılımcılar yaygın ve sargın öğrenme metotların kullanıldığı projenin sonunda YOUTHPASS sertifikası alacaktır. Bu sertifika katılımcının kariyer planlamasına etki edebilecek önemli kazanımdır. Proje IPTA (Projects and Ideas for Active Youth) isimli kurumun ev sahipliğinde (koordinatör) gerçekleştirilecek.
KATILIM KOŞULLARI
Projeye aşağıdaki koşulları sağlayan veya kabul eden gençler başvuru yapabilirler. Lütfen bu koşulları sağlamıyor veya kabul etmiyorsanız başvuru formunu doldurmayınız!!! Ailenizden, Sevgilinizden veya bir kurumdan izin almak gibi bir sorumluluğunuz varsa, önce izinlerinizi alıp sonrasında başvuru yapınız.
YOLCULUK ve VİZE HAKKINDA
Yolculuk, vize, konaklama ve yemekler koordinatör kurum tarafından proje bütçesinden Erasmus+ kuralları doğrultusunda karşılanmaktadır. Proje kapsamında, seyahat sağlık sigortası, pasaport, vize başvurusu için bir şehirden başka bir şehre yapılan seyahat / konaklama vb… masraflar katılımcının sorumluluğunda olup, proje bütçesinden karşılanmamaktadır. Yolculuk planı, tüm katılımcılarla birlikte IYACA sorumlusu ile birlikte yapılır ve birlikte biletler alınır. Katılımcı projeye giderken tüm seyahat masraflarını yapması gerekmektedir.
Katılımcı vize, uçak, otobüs ve tren biletlerine ait faturaların asıllarını, uçak biniş kartlarının gidiş - dönüş tamamını Ev Sahibi Kurum veya IYACA’ya teslim etmek zorundadır. Katılımcı yolculuk evraklarını eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda, yolculuk ve vize masrafları proje kapsamında iadesini alır. Ancak katılımcı kaybettiği evrakların ödemesini alamaz. Özellikle uçak biniş kartını (boarding card) kaybeden katılımcı uçak biletinin ödemesini alamaz. Eğer katılımcı faaliyetlere tam olarak katılmaz ise koordinatör kurum katılımcının yolculuk ödemesini yapmama veya projeden tamamen çıkarma hakkı bulunmaktadır.
Yolculuk ve Vize masrafları ödemesi, genellikle projeden 1 ay sonra yapılmaktadır. Bazen bu süre 3 ay sürebilmektedir. Bu sebeple IYACA ortak olduğu proje kapsamında gönderdiği katılımcıların yolculuk ve vize ödemesinin gecikmesinden sorumlu değildir.
Vize başvurusu için gerekli evraklar gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu katılımcı tarafından yapılır. Katılımcı vize evraklarının neler olduğunu araştırma ve hazırlamakla yükümlüdür. IYACA projeye göndereceği katılımcıya vizesinin onaylanması konusunda garanti vermez, bu tamamen konsolosluğun yetkisindedir.
BAŞVURU HAKKINDA
Projede aktif olarak yer alabilecek, kendini geliştirmek isteyen, farklı toplumlardan gençlerle bilgi, beceri ve yeteneklerini paylaşmak ve öğrenmek isteyen gençler, aşağıdaki başvuru formunu doldurarak başvurusunu yapabilirler.
Son başvuru tarihi: 17.08.2023 saat 12.00’dır.
Başvuru sonuçları 19.08.2024 tarihinde tüm katılımcılara mail yoluyla bildirilir.