“Workcamp in Germany” isimli gönüllülük projesi Bauorden isimli kuruluşun koordinatörlüğünde, Almanya’nın 4 farklı çalışma kampında IYACA’nın ortaklığında gerçekleştirilecektir. Projede, farklı ülkelerden gönüllülerle birlikte, Türkiye’den 6 gönüllü, 8 hafta boyunca uluslararası gönüllü çalışma kamplarında yer alacaktır. Bu proje Almanya Hükümetinin Gönüllülük Programı kapsamında finanse edilmemektedir. ESC – Avrupa Dayanışma Programı değildir.
Proje Tarihleri üç farklı periyottan oluşmaktadır.
Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları nelerdir?
Uluslararası gönüllülerden oluşan gruplar Almanya’nın 4 farklı bölgesinde bulunan tarihi birer geçmişe sahip olan sosyal tesisler inşa ediyor ve var olan sosyal tesisleri yeniliyorlar. Uluslararası çalışma kamplarında yer alan gençler iyi bir amaç için çalışıyorlar. Uluslararası gönüllüler 1953’ten itibaren Bauorden’e inşaat kamplarında yardım etmek ve sosyal alanlarda yenileme restorasyon çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Bauorden, uluslararası anlayışı ve barış eğitimini teşvik eder. Çalışma Kampları kar amacı gütmeyen projeleri desteklemektedir.
Neden bu Projeye Katılmalısınız?
Almanya’ya gitmek gibi bir amacınız varsa bu sizin için doğru bir fırsat. Böylece Almanya’da 8 hafta yaşamayı ve Almanca/İngilizce dil becerilerinizi geliştirme imkanı bulursunuz. Kültürlerarası yetkinliğinizi güçlendirebilirsiniz. Almanya’dan ve diğer ülkelerden gelen insanlarla tanışma fırsatına sahip olursunuz. Yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım edebilirsiniz. El becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Workcamp, yurtdışında toplum hizmetine katılma şansınızdır.
8 Hafta Boyunca Neler olacak?
Gönüllü Faaliyetleri
Boş Zamanlarınız Hakkında
Gönüllüler boş zamanlarını kendileri organize ediyorlar. Her kampın çevresi, farklı boş zaman aktivitelerinin (yüzme, kültür sanat faaliyetleri, nehirde veya gölde kano-kürek turu, yoga atöyeleri ve film geceleri, bisiklet turu) yanı sıra Workcamp'ın yakınındaki turistik yerlere ve şehirlere günübirlik geziler sunar.
Bunlara ek olarak aşağıdaki koşulları sağlayan ve kabul eden gençler başvuru yapabilirler. Lütfen bu koşulları sağlamıyor veya kabul etmiyorsanız başvuru formunu doldurmayınız!!! Ailenizden, Sevgilinizden veya bir kurumdan izin almak gibi bir sorumluluğunuz varsa, önce izinlerinizi alıp sonrasında başvuru yapınız!!!
Gönüllü Çalışma Kampında size neler sağlanıyor?
Yolculuk, vize, sağlık sigortası, konaklama, ve yemekler koordinatör kurum tarafından proje bütçesinden karşılanmaktadır. Proje kapsamında pasaport, vize başvurusu için bir şehirden başka bir şehre yapılan seyahat/konaklama vb. masraflar veya aracı kurum masrafları gönüllünün sorumluluğunda olup, proje bütçesinden karşılanmamaktadır.
*Yolculuk Bütçesi: 200€ (gidiş, dönüş toplam) Yolculuk biletleri projeye giden tüm katılımcılarla birlikte IYACA tarafından belirlenen plan doğrultusunda alınır. Katılımcıya uçak bileti alındıysa, uçak biniş kartlarının gidiş-dönüş tamamını IYACA’ya teslim etmek zorundadır.
*Vize: Vize Başvurusunda kullanılacak davet mektubu size gönderilecektir. Bu sayede vize başvurunuz ücretsiz olacaktır.
*Konaklama: Genellikle kamp alanlarının değişikliğine göre 2-3 kişilik odalar ve ortak kullanım alanları olan tesislerde konaklama gerçekleştirilecektir. Oda ve yemek ücretsizdir. Kamp alanlarının değişikliğine göre size verilecek olan uyku tulumunu kullanacağınız zamanlar olacaktır. Yemekler genellikle grup tarafından hazırlanır. Çoğu zaman vejetaryen alternatifler mevcuttur ancak lütfen gelmeden önce beslenme alışkanlıklarınız hakkında bizi bilgilendirin.
*Sigorta: Ev sahibi kurum gönüllülere, Almanya'da geçerli bir sağlık sigortası (sağlık, kaza ve sorumluluk sigortası) sağlanmaktadır. Ancak gönüllünün vize başvuru sürecinde sunması gerekli seyahat sağlık sigortasını kendisi yaptırması gerekmektedir.
*Katılımcı vize evraklarının asıllarını eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda proje kapsamında iadesini alır. Ancak katılımcı kaybettiği evrakların ödemesini alamaz. Özellikle uçak biniş kartını (boarding card) kaybeden katılımcı uçak biletinin ödemesini alamaz ve bilet bedelini koordinatör kuruma öder. Eğer katılımcı faaliyetlere tam olarak katılmaz ise koordinatör kurum katılımcının yolculuk ödemesini yapmama veya projeden tamamen çıkarma hakkı bulunmaktadır.
Vize başvurusu için gerekli evraklar gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu katılımcı tarafından yapılır. Katılımcı vize evraklarının neler olduğunu araştırma ve hazırlamakla yükümlüdür. IYACA katılımcıya vize başvuru sürecinde rehberlik edecektir. IYACA projeye göndereceği katılımcıya vizesinin onaylanması konusunda garanti vermez, bu tamamen konsolosluğun yetkisindedir.
Projede aktif olarak yer alabilecek, 18-26 yaş aralığında, kendini geliştirmek isteyen, farklı toplumlardan gençlerle bilgi, beceri ve yeteneklerini paylaşmak ve öğrenmek isteyen gençler aşağıdaki başvuru formunu doldurarak başvurusunu yapabilirler.
Başvuru formunu İngilizce dilinde doldurmayanların ve pasaport numarasını doldurmayanların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Bu başvuru formu ön başvurudur. Ek form, belge talep edilebilir veya mülakat yapılabilir.
Son başvuru tarihi: 26/04/2022 saat 17.00.
Başvuru sonuçları tüm katılımcılara mail ile açıklanacaktır.